Logo One Planet
Buitenexpositie ‘Klimaatverhalen’ tastbaar voor iedereen
Buitenexpositie ‘Klimaatverhalen’ tastbaar voor iedereen

Buitenexpositie ‘Klimaatverhalen’ tastbaar voor iedereen

25 oktober 2022

Den Haag, 25 oktober 2022 – In de tuin rondom Museon-Omniversum staan sinds deze week 16 opvallende foto’s uit de serie Klimaatverhalen, gemaakt door aanstormend talent Louisiana van Onna. De buitenexpositie is vrij toegankelijk.

Klimaatverhalen

Louisiana van Onna maakt bezoekers bewust van een van de belangrijkste onderwerpen van deze tijd: klimaatverandering. Door dieren, meteorologische instrumenten en andere voorwerpen afkomstig uit de collectie van Museon-Omniversum in een bijzondere context te plaatsen, vertelt Van Onna bijzondere verhalen over de verandering van ons klimaat. Van maskers van Inuit uit Groenland, waarvan de cultuur verandert door het smeltende ijs, tot koraal dat te lijden heeft van de verzuring en opwarming van het zeewater.

“De gevolgen van klimaatverandering vormen een probleem dat vaak te groot is om te begrijpen. Mijn portretten van objecten uit het depot van Museon-Omniversum fungeren als gespreksstarter om over klimaatverandering te praten. Zodat we het onderwerp tastbaar maken” aldus Louisiana van Onna. De fotoserie Klimaatverhalen sluit aan op One Planet, de programmering van Museon-Omniversum die draait om mens, aarde en duurzame ontwikkeling.

Louisiana van Onna

Fotografe Louisiana van Onna (1995, Amsterdam) is afgestudeerd aan de afdeling Fotografie van de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Louisiana ontving voor dit project een bijdrage vanuit de Subsidieregeling makers Den Haag 2021. Deze regeling is bedoeld om de artistieke ontwikkeling van beginnende makers in Den Haag te stimuleren door een samenwerking te bevorderen met culturele instellingen uit de regio en daarmee het makersklimaat in Den Haag te versterken.

Bijzondere presentatie

Een selectie van 16 portretten uit Klimaatverhalen is nu te zien in de tuin van het Museon-gebouw aan de zijde van de Kennedylaan. De buitenexpositie is vrij toegankelijk. De portretten zijn tentoongesteld op Softs Points. Deze innovatieve zuilen bestaan uit drie zijden. Een zijde is bedekt met zonnecellen, de andere zijde is een fijnstoffilter en de derde zijde is voorzien van een van de foto’s van Van Onna. De volledige serie is te zien op de website van Museon-Omniversum.

E I N D E   P E R S B E R I C H T

  • foto-expositie voor het museon-gebouw
  • foto-expositie voor het museon-gebouw
  • Sneeuwbril. Groenland, ca. 1930. Coll. nr. 48205. Foto: Massanti Akipe onderweg naar Tiniteqilaq. Fotograaf: Gerti Nooter, 1968. Coll. nr. 222307 Foto: Louisiana van Onna