Logo One Planet

Junior programmamanager/curator Suriname 50 jaar onafhankelijk (24 uur)

Museon-Omniversum is het museum met grootbeeldfilmtheater in Den Haag met een sterke missie op het gebied van educatie en duurzaamheid.


Vanuit onze fascinatie en liefde voor de aarde zetten we alles in. Onze museale collectie, programmering, kennis én ons netwerk. De Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties vormen daarbij het uitgangspunt voor onze tentoonstellingen en grootbeeldfilms. Bezoekers, scholieren, wetenschappers, overheid en bedrijfsleven bieden we informatie en concrete handvatten om samen een duurzame toekomst realiseren. Door te inspireren, van elkaar te leren en samen te werken.

De collectie van Museon-Omniversum telt zo’n 316.000 voorwerpen, waaronder een groot aantal voorwerpen afkomstig uit Suriname. Een verzameling kindertekeningen en opstellen, in 1975 door basisschoolleerlingen in Paramaribo gemaakt, biedt een bijzondere invalshoek voor een uitgebreide programmering rondom de viering van 50 jaar Surinaamse onafhankelijkheid in 2025. Om deze programmering rond 50 jaar onafhankelijkheid van Suriname mede vorm te geven zijn wij op zoek naar een

Junior programmamanager/curator Suriname 50 jaar onafhankelijk (24 uur)


De programmering rondom de viering van 50 jaar Surinaamse onafhankelijkheid kan vele vormen aannemen, maar bestaat in elk geval uit een tentoonstelling waarin genoemde tekeningen en opstellen, de levensverhalen van hun makers en een aantal bijzondere voorwerpen uit de museumcollectie centraal staan.


Wat ga je doen?

Samen met een klein team van collega’s, externe vormgever en externe adviseur werk je het tentoonstellingsconcept uit. Daarnaast zul je het programma rondom 50 jaar Surinaamse onafhankelijkheid mede ontwikkelen en uitvoeren. Ook het organiseren van interviews met de makers van de tekeningen, zowel in Nederland als in Suriname behoren tot jouw werkzaamheden. Tot slot bouw je het bestaande netwerk verder uit en zorg je voor duurzame relaties.     

Wat breng je mee:

Deze uitdagende functie is bij uitstek geschikt voor een starter. Je bent leergierig, ondernemend en enthousiast. Daarnaast heb je maximaal 5 jaar werkervaring en heb je een opleiding op HBO- of universitair niveau, bijvoorbeeld Reinwardt Academie, School voor Journalistiek of Taal- en Cultuurstudies, afgerond.  Verder is het van belang dat je affiniteit hebt met de geschiedenis van Suriname en een netwerk binnen de Surinaams-Nederlandse gemeenschappen. Je bent een verbinder met goede communicatieve vaardigheden en legt dan ook gemakkelijk contacten.

Herken je je in bovenstaand profiel en beschik je over vaardigheden voor projectmatig werken en werk je graag in teamverband, dan nodigen wij jou graag uit voor een kennismaking!

Verder moet je weten:

  • Museon-Omniversum vindt het belangrijk dat haar team een afspiegeling vormt van de samenleving. Diversiteit draagt bij aan nieuwsgierigheid, creativiteit én maatschappelijk bewustzijn. Daarom nodigen wij ook jou uit om op jouw eigen unieke manier een steentje bij te dragen in onze organisatie.
  • Bij indiensttreding vragen wij je een actuele Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) te overleggen.

Wat bieden wij:

  • De mogelijkheid om ervaring op te doen op het gebied van programma maken, projectleiding en tentoonstellingsontwikkeling.
  • Een uitstekende begeleiding door collega’s met veel expertise en ervaring.
  • Inschaling in schaal 8 van de Museum CAO (minimaal 2.963,- en maximaal € 3.763 bruto bij een 36-urige werkweek). Het betreft een tijdelijke functie voor een periode van 15 maanden.

Voor meer informatie over deze functie neem je contact op met Hub Kockelkorn, hoofd Collecties, door te bellen naar 070 – 33 81 411.


Ben je geïnteresseerd en voldoe je aan het profiel?

Solliciteer vóór 15 december 2023. Hoe? Op een manier die voor jou past. Of dat een brief, presentatie of filmpje is, dat maakt ons niet uit. En vergeet niet je CV erbij te doen. Je sollicitatie kun je indienen via hr@museon-omniversum.nl onder vermelding van vacature Junior programmamanager/curator Suriname 50 jaar onafhankelijk.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.