Logo One Planet
Merijn Tinga
Merijn Tinga

Plastic Soup Surfer

De surfplanken van Merijn Tinga

Tentoonstelling | 23 juli 2022 - 31 augustus 2022

Plastic Soup Surfer

De surfplanken van Merijn Tinga

Surf jij mee op het surfboard van strandafval, het flessenboard waarmee de Noordzee werd overgestoken of het elektrisch aangedreven board gemaakt van wegwerpbekers? Plastic Soup Surfer Merijn Tinga maakt deze boards zelf en voert er campagne mee. Van bewustwording voor het plastic afvalprobleem, naar lobby bij de politiek tot actie bij bedrijven. In Museon-Omniversum zijn de unieke surfboards van de Plastic Soup Surfer vanaf 23 juli exclusief te zien en aan te raken!

Positieve verandering

Merijn Tinga is net terug van zijn Mission Reuse Expeditie. Hij surfde van Brussel naar Amsterdam en vroeg daarmee aandacht voor het uitbannen van wegwerpbekers. Museon-Omniversum vindt dit een mooi voorbeeld van een initiatief waarmee je verandering creëert. Het past helemaal bij One Planet, de programmering van Museon-Omniversum waar je kennis maakt met creatieve initiatieven en slimme oplossingen voor de toekomst. Zo zorgen we er samen voor dat de wereld eerlijker wordt en leefbaar blijft.

Verbod op wegwerpbekers

Museon-Omniversum steunt Mission Reuse en stapt direct af van wegwerpbekers. In plaats daarvan gaat het museum een samenwerking aan met BillieCup, de recyclebare statiegeldbeker.

Zomerprogramma

Kom deze zomer naar Museon-Omniversum. Verwonder je over de surfboards van de Plastic Soup Surfer, doe mee met activiteiten in One Planet en bekijk de grootbeeldfilm Oceans, our blue planet in het koepeltheater. En mocht je dorst hebben, dan krijg je je drankje in een glas of kopje óf - als je hem mee wilt nemen - in een BillieCup.


www.plasticsoupsurfer.org