Logo One Planet
Zeepaddenstoel wordt gegrepen door een golf.
Zeepaddenstoel wordt gegrepen door een golf.

De Groene Camera 2021

Natuurfotografie uit Nederland en België

Tentoonstelling | 18 september 2021 - 31 maart 2022

De Groene Camera 2021

Natuurfotografie uit Nederland en België

Foto-expositie met de winnaars van de Groene Camera 2021. Indrukwekkende landschappen, dieren in actie, kleurrijke insecten en kunstzinnige beelden zijn onderdeel van de expositie.

Natuurfotografie speelt een belangrijke rol in het – al dan niet onbewust – versterken van het besef dat onze natuur mooi en bijzonder is en daarom ook iets om zuinig op te zijn. Deze gedachte is de motivatie geweest van de initiatiefnemers Jan Vermeer en Daan Schoonhoven bij het in het leven roepen van de natuurfotografieprijs de Groene Camera.

De Groene Camera onderscheidt zich door uitsluitend foto’s te accepteren die in Nederland of België zijn gemaakt. Schoonhoven zegt hierover: “Het is een heel bewuste keuze om alleen foto’s uit de Lage Landen te accepteren. Ten eerste willen we graag onze natuur voor het voetlicht brengen en de diversiteit en schoonheid ervan laten zien. Ten tweede is het eerlijker voor de deelnemende fotografen omdat je geen leeuwen en toekans hoeft te vergelijken met een roodborstje of ree.”


Kijk hier voor alle winnaars van de Groene Camera 2021.

De Groene Camera is een initiatief van Natuurfotografie Magazine en PiXFACTORY in samenwerking met Museon-Omniversum. Zij willen natuurfotografie bevorderen en bij een breed publiek onder de aandacht brengen.