Logo One Planet

Bestuurders voor de Vriendenstichting

Museon-Omniversum is op zoek naar minstens twee ambitieuze bestuurders die onze nieuwe vriendenstichting tot een succes helpen maken.

Museon-Omniversum is een fusie van een boeiend wetenschapsmuseum en een indrukwekkend grootbeeldfilmtheater. De organisatie is vernieuwd en heeft met de presentatie van het gezamenlijke programma One Planet grote ambities. Vanuit onze fascinatie en liefde voor onze planeet zetten we alles in: onze museale collectie, programmering, kennis én ons netwerk. Om ons draagvlak zowel financieel als inhoudelijk te vergroten gaan wij een netwerk van actieve vrienden aan ons binden. Daarvoor hebben we een nieuwe vriendenstichting opgericht. En die stichting heeft natuurlijk een bestuur nodig! 

De twee belangrijkste opdrachten voor het aanstaande stichtingsbestuur zijn het behouden en activeren van de huidige vrienden enerzijds, en het werven en binden van nieuwe vrienden anderzijds. Het bestuur stemt haar strategie af op de bestaande marketing- en developmentdoelen, werkt samen met verschillende afdelingen, maar daagt ons ook uit om te ondernemen en innoveren. 

Wij zoeken op korte termijn minimaal twee bestuurders, waaronder één voorzitter. Samen breiden zij het bestuur en het netwerk verder uit. 

Lees de hele vacaturetekst in bijgevoegd document.


Solliciteren? 

Ben je enthousiast over deze vacature en herken je jezelf in wie wij zoeken? Dan nodigen we je van harte uit om te solliciteren. Omdat dit geen alledaagse vacature is, kunnen we ons ook voorstellen dat je nog vragen hebt. Neem dan ook gerust contact op. We zijn er ons van bewust dat een match van twee kanten moeten komen en zien deze sollicitatieprocedure dan ook als een onderzoek naar de beste invulling. Wij streven naar een zo eerlijk mogelijke beoordeling en gelijke kansen voor iedereen. Dat is ook de reden dat we kandidaten geen motivatiebrief vragen te schrijven, maar in plaats daarvan enkele praktijkvragen voorleggen. Open bijgaand document, beantwoord de vragen en stuur het document samen met je CV naar ons vóór 15 oktober 2023. 

We zijn benieuwd naar je ideeën en aanpak. Mocht je worden uitgenodigd voor een kennismaking met de sollicitatiecommissie, noteer dan alvast deze datum voor de eerste interviewronde: woensdag 1 november 2023. We hopen spoedig daarna onze nieuwe bestuurders te mogen begroeten. 

Voor persoonlijk contact: bel met Iris van den Akker, commercieel directeur, op telefoonnummer: 070 33 81 330