Logo One Planet
de aarde
de aarde

Omniversum & Museon

Tijdens een schoolbezoek aan ons vergroot je je nieuwsgierigheid naar de wereld en steek je je handen uit de mouwen. Je ontdekt op een leuke manier hoe de wereld in elkaar zit en hoe je zelf bij kunt dragen aan een betere wereld. Je beleeft een onvergetelijke ervaring met een bezoek aan One Planet Expo, One Planet NOW! en de Digital Dome.

Museon-Omniversum wordt dé plek waar je aan de slag gaat om held op jouw planeet te worden. Waar je geraakt wordt door indrukwekkende films en uitdagende activiteiten voor een betere wereld.

Deze nieuwe combinatie neemt de Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties als uitgangspunt en we laten vooral zien wat ‘praktische oplossingen voor de planeet’ zijn.

Het Museon richtte zich de afgelopen jaren al meer op duurzaamheid, wereldoriëntatie en aardrijkskunde, met One Planet Expo als belangrijkste expositie. Omniversum had ‘respect voor de planeet’ als credo. De films die getoond worden in de enorme koepelzaal gingen onder meer over de oceanen en Antartica.

In One Planet Expo maak je een ontdekkingsreis langs de zeventien duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s), opgesteld door de Verenigde Naties. Je ontdekt voor welke uitdagingen de mensheid staat en wat je er zelf aan kunt bijdragen; van voedseltekort en megasteden, tot overbevissing en racisme.

One Panet NOW! (vanaf medio februari 2022) is een bruisende plek waar je zelf de handen uit de mouwen steekt! Ontdek in de verschillende areas hoe we samen de wereld leefbaar, eerlijker en gezonder kunnen maken. Help bijvoorbeeld mee met het oogsten van microgroenten, voel aan de eerste schoen gemaakt van kauwgum (niet likken!) en denk mee over hoe jij wilt dat jouw woonomgeving eruit ziet in 2030. 

Tussen al deze activiteiten door kun je even ontspannen bij een van één de inspirerende grootbeeldfilms in One Planet Digital Dome. De grootbeeldfilms worden geprojecteerd op een koepelscherm zo groot als een half voetbalveld! Ze brengen je naar de mooiste en meest bijzondere plekken op aarde en inspireren je de aarde mooi en leefbaar te houden.

Ontdek de educatieve mogelijkheden op www.museon.nl/onderwijs of neem direct contact met ons op via educatie@museon.nl of 070-3381463

Tarieven voor scholen

Bekijk hier de tarieven voor PO

Bekjik hier de tarieven voor VO