Logo One Planet
FIRST LEGO League en het Haags Techweekend
FIRST LEGO League en het Haags Techweekend

FIRST LEGO League en het Haags Techweekend

13 januari 2023

Op 28 en 29 januari beleven bezoekers,  jong en oud, het plezier van techniek bij Museon-Omniversum. Bezoekers zien leerlingenteams strijden voor de felbegeerde Benelux-finale van de FIRST LEGO League. Ook kunnen ze workshops volgen en verschillende technologische uitvindingen bewonderen tijdens het Haags Techweekend.

FIRST LEGO League “SUPERPOWERED”

De FIRST LEGO League is een internationale wedstrijd gebaseerd op LEGO voor leerlingen van 9 t/m 15 jaar. Het thema voor het seizoen 2022-2023 is SUPERPOWEREDSM. In de SUPERPOWEREDSM uitdaging onderzoeken FIRST LEGO League teams waar energie vandaan komt, hoe het wordt gedistribueerd, opgeslagen en gebruikt. De teams zetten vervolgens hun superkracht en creativiteit aan het werk om te innoveren voor een betere energietoekomst.

Leerlingenteams ontwerpen, programmeren en bouwen een volledig autonome robot. Ook houden de teams zich bezig met de innovatie-opdracht: “Wat is jouw slimme oplossing voor het energievraagstuk?”

Bezoekers zijn welkom om de bouwprocessen en het overtuigen van de jury van dichtbij te bekijken en om aan te moedigen, want de teams strijden in deze spannende, lokale finale om de eer én een plaats in de internationale Benelux-finale. Ook kunnen jonge bezoekers zelf een workshop LEGO League Explore volgen.

Haags Techweekend

Tegelijk met de robotfinales vindt ook het Haags Techweekend plaats. Hier maken kinderen op een leuke manier kennis met hedendaagse techniek. In beide gebouwen van Museon-Omniversum zijn activiteiten te doen en bijzondere dingen te zien. Zo zijn er workshops Virtual Reality van de Haagse Hogeschool, kom je alles te weten over protheses bij Gyromotics en leer je programmeren bij de Coder Dojo. Je ziet een waterstofvliegtuig van de TU Delft, een Electric Superbike, ontwikkeld door studenten van de Universiteit Twente, en zijn er grote LEGO modellen. Tot slot is er ook nog een licht- en geluidshow met DJ van LedRebel. Het hele weekend is er van alles te doen voor jong en oud. Kinderen leren op een leuke manier van alles over techniek en ontdekken misschien wel een hele nieuwe passie.