Logo One Planet
Museon presenteert levensverhalen van voormalige vluchtelingen
Museon presenteert levensverhalen van voormalige vluchtelingen

Museon presenteert levensverhalen van voormalige vluchtelingen

24 maart 2016Van 16 april tot en met 15 mei programmeert het Museon de multimedia-installatie ‘Het geluk daar is niet zoals hier’ van kunstenaars Farah Rahman en Mark Ridder. In deze interactieve installatie mixen bezoekers videobeelden en audiofragmenten met levensverhalen en hun gedachten over vrijheid. Door fragmenten te verplaatsen maakt iedere bezoeker zijn eigen persoonlijke voorstelling. Op zondagmiddagen: 24 april, 1, 8 en 15 mei 2016 geven de kunstenaars bovendien live performances. De multimedia-installatie maakt onderdeel uit van de programmering van het ‘Ongekend Bijzonder Festival’.

Uitnodiging voor de pers
Op vrijdag 15 april 2016 om 16.00 uur start in het Museon het ‘Ongekend Bijzonder Festival’ in Den Haag. Dit festival vormt de afsluiting van een landelijk interviewproject dat de levensverhalen heeft vastgelegd van bijna 250 voormalige vluchtelingen. Het festival start in het Museon met de officiële overhandiging van de eerste 50 Haagse interviews aan het Haags Gemeentearchief en de opening van ‘Het geluk daar is niet zoals hier’ in het Museon. De levensverhalen van vluchtelingen worden overhandigd aan Joris Wijsmuller, wethouder SWDC (Stadsontwikkeling, Wonen, Duurzaamheid en Cultuur) in aanwezigheid geïnterviewden uit Congo, Iran, Afghanistan en Somalië. De pers is van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn. Ontvangst is vanaf 15.30 uur. U kunt zich aanmelden bij Leonie de Jong, tel. 070-3381, email ldjong@museon.nl
Voor meer informatie op www.ongekendbijzonder.nl

Haagse Vrijheidsweken in Den Haag
De programmering in Den Haag sluit aan bij de Haagse Vrijheidsweken. Naast de installatie van Farah Rahman zijn diverse andere artistieke producties in Den Haag gebaseerd op de levensverhalen en thema’s rond vrijheid. Zo is er de première van een nieuwe voorstelling van stand-up philosopher Laura van Dolron, De Vlucht van een Granaatappel van Theater Rast en een Culturele Ontdekkingstocht: Ongekend Avontuurlijk. Voor meer informatie: www.haagsevrijheidsweken.nl

Samenwerking
‘Ongekend Bijzonder’ is een initiatief van de stichting BMP in samenwerking met onder andere het Haags Historisch Museum, de Bibliotheek Den Haag, het Haags Gemeentearchief,  Farah Rahman, Mark Ridder en het Museon.

Voor de pers
Voor meer fotomateriaal en meer informatie kunt u zich wenden tot Rob de Winter, Communicatie & Marketing Museon, tel. 070-3381421 / 06 1090 5384 of via e-mail rdwinter@museon.nl.
Voor vragen over Ongekend Bijzonder kunt u terecht bij Michel Langendijk via ongekendbijzder@stichtingbmp.nl of 06 4096 3010.