Logo One Planet
Minecraft wereld
Minecraft wereld

One Planet Talk & Minecraft sneak preview

Activiteit | 21 september 2023

Kom naar de One Planet Talk op 21 september 2023 in de Dome. Drie stedenbouwkundige koplopers spreken hun wens uit voor de Stad van de Toekomst en discussiëren over thema’s als inclusief ontwerp, mobiliteit en klimaatadaptatie:

  • Lyongo Juliana wenst een duurzame stad van de toekomst voor iedereen. Hij was Directeur Caribische Regio bij OZ Architects en heeft inmiddels zijn eigen architectenbureau in Amsterdam. Hij onderzocht in 2020 de mate van diversiteit en inclusiviteit van stedelijke architectuur en concludeerde dat we meer aandacht voor de eindgebruiker, ongeacht de etniciteit, moeten hebben. 
  • Joyce Zwartkruis (onderzoeker groene leefomgeving, Wageningen Universiteit) wenst een toekomstbestendige stad. Zij werkt op het snijvlak van beleid, wetenschap en praktijk aan innovaties en maatschappelijke transities. Met Museon-Omniversum werkte ze aan een nieuwe reizende tentoonstelling, een onderwijsprogramma en bouwplaats in het museum. 
  • Joost van der Made (directeur Transport Services, Capgemini Invent) wenst een ontspannen en verbonden stad van de toekomst. Als nieuwe creatief leider van de World Design Embassy of Urban Mobility kijkt hij vanuit ontwerpersperspectief naar de uitdagingen van morgen. Hij heeft een passie voor mobiliteit en heeft bij NS o.a. over het Trein Interieur van de Toekomst en de visie over stations als slimme hubs meegedacht.


Gezocht: Toekomstontwerpers

Deze Talk is ook de feestelijke opening van de nieuwe themaperiode in Museon-Omniversum, genaamd “Gezocht: Toekomstontwerpers”. Van september 2023 t/m februari 2024 brengen wij met verschillende activiteiten, events en expositie-onderdelen de ontwerper in onze bezoeker naar boven. Bezoekers kunnen dan o.a. met Minecraft-activiteiten op een creatieve manier aan de slag met de onderwerpen klimaatadaptatie, mobiliteit en inclusief ontwerp.

Minecraft sneak preview

Na de Talk op 21 september krijg je een sneak preview van de eerste contouren van de Stad van de Toekomst in de Dome, die onze Minecraft-experts aan het bouwen zijn. Hoe is het om zelf te ontwerpen en bouwen aan de Stad van de Toekomst? Welke uitdagingen zijn er? Wat voor leuke en creatieve oplossingen bedenken de Minecraft-experts? Het is de start van een periode waarin bezoekers zelf aan de tekentafel staan en – digitaal en fysiek – als toekomstontwerpers aan de slag gaan.


Programma One Planet Talk en Minecraft sneak preview:
16:30 uur: Ontvangst in foyer van de Dome
17:00 uur: Start programma in de Dome
18:00 uur: Drankje
19:00 uur: Einde

Ben je erbij?

Museon-Omniversum heeft als doel toekomstige generaties te inspireren en activeren op het gebied van duurzame ontwikkeling. We vinden het daarom belangrijk om ook jongeren te betrekken bij deze One Planet Talk. Ken jij iemand uit een toekomstige generatie, buurjongen of –meisje of andere Minecraftliefhebbers? Neem ze mee!

Entree One Planet Talk (zonder bezoek Museon-Omniversum) € 7,50
Entree One Planet Talk (incl. bezoek Museon-Omniversum) € 18,50 (€ 7,50 voor museumkaarthouders of vriendenloterij-VIPkaart-houders)

Heb je een museumkaart of Vriendenloterij-VIPkaart? Kies in het bestelproces voor het € 7,50 ticket en laat de kaart bij de kassa zien.

Bestel tickets voor deze Activiteit

Toon alle tickets