Logo One Planet

Jerusalem

Filmduur 45 minuten

Taal Dutch (English audio available with MobileConnect)

Ingesproken door Frank Rigter

Thema's Geschiedenis Cultuur Geloof

Deze film wordt koepelvullend vertoond.

Wij adviseren ouders altijd zelf een inschatting te maken of de film geschikt/leuk is voor hun kinderen.

Bekijk trailer

Jerusalem neemt je mee op een inspirerende reis naar een van de oudste steden ter wereld. De stad werd de afgelopen 5000 jaar meerdere keren verwoest en opnieuw opgebouwd, maar bleef een mysterieuze aantrekkingskracht houden.

Wat maakte de stad zo belangrijk voor zoveel verschillende culturen? Hoe groeide de stad uit tot het centrum van de wereld voor de drie grote godsdiensten? Waarom is het nog steeds belangrijk voor ons? De film probeert deze vragen te beantwoorden door het volgen van drie jonge inwoners van Jeruzalem en hun joodse, christelijke en islamitische families. Door hun ogen zien we wat het betekent om een inwoner te zijn van Jeruzalem.


Zeldzame en adembenemende luchtfotobeelden van de oude stad

De film tracht mensen te inspireren met verhalen. Maar maakt ook duidelijk waarom dit deel van de wereld tot de verbeelding spreekt van miljarden mensen. Bijzondere beelden van de heiligste plaatsen van de stad, evenals zeldzame en adembenemende luchtfotobeelden van de oude stad, maken Jerusalem tot een unieke en prachtige filmische ervaring.

  • Jerusalem Westmuur
  • Masada
  • Jordaan
  • Rotskoepel

Bestel tickets voor deze film

Toon alle data