Logo One Planet

Een avond met Team Ocean: Oceans, our blue Planet & Shackleton

Filmduur 120 minuten

Taal

Ingesproken door

Thema's Natuur

Deze film is niet koepelvullend.

Wij adviseren ouders altijd zelf een inschatting te maken of de film geschikt/leuk is voor hun kinderen.

Bekijk trailer

Een avond over waterbewustzijn, leiderschap en de extreme uitdagingen van Team Ocean

Avonturier Wilco van Rooijen heeft een nieuw initiatief opgezet: Team Ocean. Het team gaat een extreme uitdaging aan om van San Francisco over de Stille Oceaan naar Hawaii te roeien en daarmee aandacht te vragen voor water. Om hem en de missie van Team Ocean onder de aandacht te brengen, organiseren we op donderdag 25 januari een openbare avond met om 18.00 uur de film BBC’s Oceans, our blue Planet en om 19.00 uur de film Shackleton. De film Oceans zal een korte inleiding krijgen van Wilco van Rooijen.

Team Ocean
Voorafgaand aan de film zal Wilco van Rooijen van Team Ocean een korte inleiding geven. Team Ocean bestaat uit een gemengd team van 4 personen die non-stop 4.500 km over de Stille Oceaan van Californië naar Hawaï gaat roeien om aandacht te vragen voor schoon drinkwater en zo waterbewustzijn te creëren. Het tekort aan schoon drinkwater zal in de wereld een groot probleem worden, dus nu moet er actie genomen worden en Team Ocean is daar volop mee bezig. Leer het team deze avond kennen, hoor meer over hedendaagse expedities en sluit je aan bij hun missie. Lees meer op www.teamocean.nl

Film BBC’s Oceans, our blue Planet’ (koepelvullend)
Ga mee met BBC Earth op ontdekkingsreis over de zeven zeeën van onze planeet. Er valt nog zoveel te zien en te ontdekken in onze oceanen. Kom oog in oog met dolfijnen en zee-otters, ingenieuze lipvissen en intelligente octopussen en yetikrabben die de show stelen in deze prachtige natuurdocumentaire. Oceans, our blue planet geeft meer inzicht in de complexe patronen van het leven onderzee en maakt ons bewust van haar kwetsbaarheid.

Film ‘Shackleton: greatest story of survival’ (cinemaformaat, Engels gesproken)
In augustus 1914 vertrok Sir Ernest Shackleton met 27 man om te voet het bevroren continent Antarctica over te steken. Zijn houten schip de Endurance kwam in het pakijs vast te zitten en ze dreven maanden stuurloos rond. Na bijna een jaar werd het schip verpletterd, waardoor de bemanning werd gedwongen de winter op Antarctica door te brengen. Het werd een wanhopige strijd om te overleven en hun weg terug naar de bewoonde wereld te vinden. Pas na een spectaculaire en riskante reddingsactie van Shackleton werden ze in 1916 gered.

Ga mee met ontdekkingsreiziger Tim Jarvis op deze ongelooflijke ervaring, leer over de meest extreme vorm van leiderschap en herbeleef de aangrijpende reis van Shackleton, terwijl je de gevaarlijke landschappen van het grote Antarctica en South Georgia doorkruist.


Toegang is € 13,00 (gratis met de Vriendenloterij VIP-kaart, geen andere kortingen geldig)

Koop hier je tickets voor deze avond

  • Oceans, our blue planet
  • Oceans, our blue planet