Logo One Planet
MuseumLab
MuseumLab

Museon-Omniversum met MuseumLAB in Den Haag Zuidwest

10 january 2023

Op zaterdag 14 januari organiseerden ondernemers van Het Zicht en Ruimzicht in Den Haag een Winterfeest. Vanaf nu kun je woensdagmiddag het gloednieuwe MuseumLAB van Museon-Omniversum bezoeken!

Het MuseumLAB is een nieuw initiatief van Museon-Omniversum in Bouwlust, een wijk in Den Haag Zuidwest. We gaan samen met bewoners en maatschappelijke partners op zoek naar de relatie tussen de ontwikkelingen in de stad, de verschillende communities en de (culturele en wetenschappelijke) programma’s van het museum.

Samen bouwen aan nieuwe kansen

De gemeente heeft Museon-Omniversum als culturele instelling benaderd om een bijdrage te leveren aan de ontwikkelingen en leefbaarheid in Zuidwest. We gaan bij de planvorming terug naar het DNA van Museon-Omniversum; we gebruiken onze educatieve ervaring en zullen samen met de bewoners onze visie en programma’s ontwikkelen. We willen zo cultuurparticipatie bevorderen en zorgen dat bewoners hier dezelfde kansen hebben als de mensen in andere wijken van Den Haag.

MuseumLAB

Museon-Omniversum heeft op dit moment een ruimte in Het Zicht ingericht, waar we verbinding maken met de wijk. We starten met een creatieve en educatieve programmering voor families met kinderen en bouwen deze stapsgewijs uit. We bieden werkhoekactiviteiten en museumlessen en in de toekomst ook kleine tentoonstellingen. De ruimte is ingericht met eerlijke materialen en educatieve museale voorwerpen. De opzet is simpel, toegankelijk, low-tech maar met kwaliteit. We gaan de definitieve programmering samenstellen met de bewoners en zoeken daarbij verbinding met bestaande initiatieven in de wijk. Op dit moment is het MuseumLAB geopend op woensdagmiddag, maar binnenkort volgen meer programma’s en activiteiten.

Adres: het Zicht 76
Open: Makerspace voor kinderen is geopend op woensdagmiddagen van 15:00-16:30 uur

MuseumLab interieur

In het MuseumLab