Logo One Planet

Antarctica

Duration 45 minutes

Language Dutch (English audio available with MobileConnect)

Narrated by Fedja van Huet

Themes nature, oceans, wildlife, climate

This film will be shown in full dome.

Parents are advised to use their own judgement whether or not this film is suitable for their children.

Watch trailer

Antarctica is een mysterieus continent. Afgelegen, vijandig, en vrijwel onbewoond. Het is de koudste, droogste en winderigste plek op aarde, omringd door de ruwste oceanen. Er kan bijna niets op deze plek leven, maar toch gedijen hier vreemde en wonderlijke wezens in groten getale. En het meest opmerkelijke: wat hier gebeurt heeft invloed op ons allemaal.

BBC Earth gebruikte de nieuwste filmtechnieken om onder het ijs van bijna 2 meter dik te kunnen filmen. Daar zien we een ongelooflijk schouwspel van duizenden zeesterren die het groeiende ijs proberen te ontwijken, dansende kwallen die in een dodendans zijn verwikkeld en flamboyante naaktslakken die op zoek zijn naar liefde. We zwemmen met speelse zeehonden, we zweven boven bergtoppen en uitgestrekte pinguïnkolonies en we zien de grootste bijeenkomst van walvissen ooit gefilmd. Het gaat er druk aan toe op Antarctica en de omliggende eilanden; zwaarlijvige zeeolifanten verdedigen hun harems, koddige pinguïns zijn op zoek naar hun jong in de miljoenen kolonie, en zeeluipaarden laten hun indrukwekkende jachttechnieken zien.


Toegang met de Museumkaart is gratis t/m 17:00 uur. Vanaf 18:00 uur is de toegangsprijs € 12,50.
Toegang met de Vriendenloterij VIP-kaart is gratis.

The film is spoken in Dutch, but the original (English) version can be listened to via the app "Sennheiser MobileConnect" on your phone. Bring your own earplugs/headphones for this. You can find the app here in the Google Play Store or the Apple AppStore.

Order tickets for this film

Wednesday 13 March, 13:00 hours
Mandatory combination ticket with museum vist (09:00 - 17:00 hours)

Order directly
Show all performances