Logo One Planet

Uit het leven van een natuurfotograaf

Audiovisuele presentatie door natuurfotograaf Philip Friskorn

Activiteit

Audiovisuele presentatie door natuurfotograaf Philip Friskorn

Philip Friskorn was 11 jaar toen hij van een buurjongen een eksterkuiken kocht van zijn wekelijkse zakgeld van vijf cent. Hij had geen idee dat dit kuiken uit een nest was gehaald. Natuur was al met de paplepel ingegoten, maar de ekster Gerrit bracht hem nog dichter bij de natuur. Het gedrag van de vogel boeide Philip en sedert dat moment ontstond een levenslange passie voor eksters. In 1992 vestigde Philip zich als natuurfotograaf. Met lezingen, boeken en publicaties probeert Philip natuurbescherming en natuureducatie onder de aandacht te brengen. Ook fotoprojecten met jongeren om de liefde voor natuur en fotografie bij te brengen zijn succesvol. In deze 25e dinsdagmiddagpresentatie in het Museon volgen we Philip vanaf zijn voorgeschiedenis tot en met zijn wereldwijde werk als natuurfotograaf. We starten met de eksters en gaan uiteindelijk de hele wereld over in deze jubileumpresentatie.

Algemene informatie:

Tijden:
De lezingen vinden 2x plaats op dinsdagen van 12.45 - 14.00 uur en van 15.00- 16.15 uur.|

Tickets:
Per lezing mogen 75 personen in de zaal. We zullen 60 kaarten verkopen via deze link (vanaf 23 augustus 2021, 11:00 uur) en 15 via de telefoon. De telefonische kaarten kunt u alleen boeken als u een Museumkaart of Vriendenpas heeft. We zijn telefonisch bereikbaar voor de verkoop vanaf donderdag 2 september, elke donderdag van 10-12 uur en van 13-15 uur op telefoonnummer 070-3381418.
Ook met een Museumkaart of Vriendenpas moet je een reservering maken. Kies dan voor een 0-euro ticket en toon ticket én Museumkaart/ Vriendenpas aan de kassa.