Logo One Planet
Kinderen met verrekijker
Kinderen met verrekijker

Museumnacht Kids 2024

Kom tijdreizen bij Museon-Omniversum!

Activiteit | 16 maart 2024

Kom tijdens de Museumnacht Kids bij ons tijdreizen en sluit de avond dansend af op de dansvloer midden in het museum! Ontdek wat voor activiteiten wij allemaal voor je in petto hebben in het museum en de Dome. Ook kan je lekkere warme en koude gerechten in de cafés nuttigen.

Zaterdag 16 maart van 17:00 - 21:00 uur. Van 21:00 – 22:00 uur afterparty.

Activiteiten bij Museon-Omniversum:

Reis voor- én achteruit bij Museon-Omniversum!

Stel je hebt een tijdreismachine waarmee je voor- en achteruit door de tijd kan reizen? Wat ontdek je dan allemaal bij ons? Kruip in de tijdreisstoel en ontdek hoe de aarde door de eeuwen heen is verandert. Hoe ziet de toekomstige mens er uit? Waarom hebben potvissen heupbotjes? En durf jij onze “ruimte”-raket te lanceren? Kortom: doe deze wonderlijke tijdreistour!

Museum, doorlopend van 17:00 – 21:00 uur

Workshop “Tijdreizen met een drone”

Duik in de wereld van drones met Futuremindz! Word een dronepiloot en bestuur de drone. Geef jouw unieke kijk op de toekomst van drones en tijdreizen door te tekenen hoe drones en tijdreizen eruit zien in de toekomst.

Museum, ieder half uur een nieuwe workshopronde. Inschrijven bij de kassa.

Workshop “Bouw je eigen Eco-Runner”

Kom kijken hoe de auto van de toekomst eruitziet en bouw zelf een mini-variant op de Eco-Runner , de indrukwekkende waterstofauto van de TU Delft! Ontdek de opwinding van techniek terwijl je je eigen auto met elektromotor maakt. Na het bouwen van je creatie, test je jouw zelfgemaakte Eco-Runner op de racebaan.

Museum, ieder half uur een nieuwe workshopronde. Inschrijven bij de kassa.

Optimaliseer en teken aan een nog duurzamere waterstofauto

Word een innovator en draag bij aan het optimaliseren van de Eco-Runner van de TU Delft; hoe kan je dit voertuig nog beter en duurzamer maken? Teken je slimme oplossingen op de Eco-Runner of ontwerp de nieuwe wrap.

Museum, begane grond, doorlopend van 17:00 – 21:00 uur

Star Party in de Dome

Stap in ons ruimteschip en reis mee door het heelal. Sterrenkundigen van NOVA nemen je mee langs de bekende planeten als Jupiter en Mars, maar ook naar het zwarte gat en verder. Leer over satellieten, lichtjaren en andere melkwegstelsels en stel je vragen!

Dome, ieder half uur een nieuwe ronde (verzamelen bij de ingang van de filmzaal).

Workshop “Bouw je eigen Spectrometer”

Een sterrenkundige gebruikt een speciaal apparaat om het spectrum van een ster te onderzoeken, zodat hij kan bepalen uit welk materiaal een ster bestaat. Kom na de Star Party je eigen spectrometer in de Dome foyer maken.

Dome foyer. Inschrijven bij de kassa.

Escape game 'Missie naar Mars'

Nu een eerste bemande ruimtemissie naar Mars steeds dichterbij lijkt te komen, is de zoektocht naar astronauten begonnen! Zijn jullie klaar voor de lancering in 3…2…1? Help, waar zijn de sleutels van de raket gebleven? Wat willen die UFO’s in de ruimte toch van je? En weet jij uit handen te blijven van vijandige Aliens? Los in een team van 4 personen binnen 45 minuten de uitdagende puzzels en raadsels op, kraak alle codes en zorg dat je veilig aankomt op Mars. Ga jij deze uitdaging aan?

Drie rondes van drie kwartier (17:00, 18:15, 19:30 uur). Inschrijven bij de kassa.

Baas van de Wereld

Stel je bent één dag baas van de wereld, wat zou je doen? Welke onderwerpen vind jij belangrijk? Schoon drinkwater, genoeg eten, vrede, of dat alle kinderen naar school gaan? Jouw ideeën over de toekomst zijn super belangrijk. Kom langs en vertel de VN Jongeren wat jij belangrijk vindt, kleur mee aan een duurzame toekomst, of schrijf jouw verlanglijstje voor de toekomst.

Museum, eerste etage, doorlopend van 17:00 – 21:00 uur

Lekkere snacks en 'ruimte voedsel' in de horeca cafés van Museon-Omniversum

Kom lekker eten in het Museum Café, het Dome Café en de Museum foyer van Museon-Omniversum. Onze horecapartner Juni Lekkernijen verzorgt lekker eten en makkelijke snacks, die je voor of tijdens je museumnacht-tijdreis kunt nuttigen. Neem Venussoep, een broodje meteoriet, andere warme vegasnacks of tosti's. Of stil jij je lekkere trek met een Mars of Milky Way? Check het Smulmenu op de website.

Doorlopend van 17:00 – 22:00 uur

Afterparty: Dans erop los in het museum

De afterparty van de Museumnacht Kids is bij ons in huis. Kom van 21:00 tot 22:00 uur dansen op de beats van DJ Edwin Konijn, midden in het museum. Hoe cool is dat?!
Museum, 21:00-22:00 uur

Over de Museumnacht Kids:

Museumnacht Kids Den Haag is het leukste culturele feestje, speciaal voor alle gezinnen met kids tussen 4 en 12 jaar. Beleef de leukste musea en culturele instellingen na sluitingstijd Op 16 maart van 17:00 tot 22:00 is er van alles te doen, met het doel om kinderen op jonge leeftijd en op een speelse manier in aanraking te laten komen met de kunst en cultuur van de stad Den Haag.

Vervoer:

Er is gratis busvervoer beschikbaar zijn tussen het Spui, het Museumkwartier en Museon-Omniversum gedurende de hele avond, waardoor je gemakkelijk en snel van locatie naar locatie kan reizen.