Logo One Planet
Museumnacht
Museumnacht

Museumnacht Den Haag 2023

Activiteit | 7 oktober 2023

Op zaterdag 7 oktober 2023 van 20:00 tot 01:00 uur is het weer Museumnacht Den Haag. Kom naar Museon-Omniversum en beleef een avond met al je zintuigen! Beleef een museum als nooit tevoren tijdens de Knotsgekke Hot Spot Speedtour! Kweek je eigen paddo’s en waan je in een andere wereld (terwijl je paddo’s nog moeten ontkiemen) bij fragmenten uit de film Recombination van Julius Horsthuis. Ga de Lego-challenge met je vrienden aan onder het genot van een drankje en dans erop los op de beats van DJ Mike in de museumfoyer.

Programma Museon-Omniversum: 


Knotsgekke Hot Spot Speedtour 

Beleef een museum als nooit tevoren! Stap aan boord en dender als een rollercoaster door ons museum. Stil zitten is er niet bij. Zet al je zintuigen aan het werk. Verwondering en ontroering gegarandeerd. Battle jij mee?
Start in de foyer van het museum om 20:00 | 21:00 | 22:00 uur

Maak een paddo-trip
Vul je emmertje met koffiedik en paddenstoelenbroed, geef ze wat liefde, spreek ze toe en dan zal je zien hoe snel de paddenstoelen thuis ontkiemen! Maak je paddo-trip compleet door daarvoor of daarna de film Recombination in de Dome te bekijken :)
Start van uitleg: elk kwartier tussen 20:00 – 23:00 uur 

Get Fractalicious
Laat je onderdompelen in een wereld van fractalbeeld en geluid. Het koepelscherm van Museon-Omniversum wordt één grote caleidoscoop - ervaar deze fascinerende film met weergaloze muziek en beeld met al je zintuigen!
Start elk half uur in de Dome: 20:00 | 20:30 | 21:00 | 21:30 | 22:00 | 22:30 | 23:00 | 23:30 | 00:00 uur

Lego Challenge 'Pimp your place'
Ga de challenge met je vrienden aan. Welke plek in jouw omgeving verdient een opknapbeurt? Je werkplek, je huis, je sportclub? Bouw samen met je vrienden – onder het genot van een drankje en muziek van de DJ – in onze Legostad jouw droomversie. Wees een toekomstdenker en zet jouw ideeën en fantasie om in mooie Legobouwwerken.
In de museumfoyer tussen 20:00 - 00:00 uur (doorlopend) 

Dansen met een potvis
Zin in een drankje en een dansje naast de beroemdste potvis van Den Haag? Betreed de rode loper en loop rechtstreeks de partyzone van Museon-Omniversum in. Geniet van een drankje voordat je je onderdompelt in de fractal wereld in de Dome of doe de warming-up voor de speedtour door het museum. DJ Mike zorgt voor de perfecte vibe van begin tot eind in het Statenkwartier!
In de museumfoyer van 20:00 - 01:00 uurTickets:

Tickets voor de Museumnacht zijn verkrijgbaar via de website van de Museumnacht. Dit zijn andere tickets dan 'gewone' tickets voor Museon-Omniversum!

Regular tickets zijn € 20,00

Er zijn geen kortingen geldig - met uitzondering van de Ooievaarspas. Met je Ooievaarspas kun je vanaf 1 september tot 6 oktober een ticket voor € 5,00 kopen bij de VVV Den Haag (Centraal Station). (één ticket per Ooievaarspas, alleen pin-betaling)


Polsbandje:

Wissel op zaterdag 7 oktober je e-ticket in voor een polsbandje. Alleen het polsbandje geeft toegang tot de deelnemende instellingen. Het inwisselpunt direct naast Museon-Omniversum is: Kunstmuseum/Museon 20:00 – 23:00 uur 

Begin je Museumnacht bij Museon-Omniversum, Kunstmuseum en Fotomuseum in het Statenkwartier cluster! Er is genoeg te doen! Neem daarna de tram, snelbus, een e-scooter of je eigen fiets om andere plekken te ontdekken. Of blijf gezellig voor al onze activiteiten en muziek in ons cluster!