Logo One Planet
Fotograaf Jan & Mart Smit
Fotograaf Jan & Mart Smit

Met Smit in Zee: De dynamiek van het Hollandse strand

Activiteit | 18 april 2023

Audiovisuele presentatie door natuurfotograaf Jan Smit

Geen dag aan zee is hetzelfde. Met brochure-blauwe luchten en de trillende warmte op het zand is het strand een populaire zonbestemming, maar vaak genoeg maakt het mooie weer plaats voor jagende wolken en hongerige golven.

Op het strand waar de Noordzee overgaat naar land, spoelt van alles aan. Schelpen, zeedieren, en een heleboel zand. Wind en golven zijn de dynamische kunstenaars van zandsculpturen en –structuren.

Jan Smit en zoon Mart hebben met hun foto’s de veelzijdigheid van het strand in beeld gebracht. Ze hebben de kust afgereisd onder alle mogelijke omstandigheden. Zo zijn ze in flinke stormen verzeild geraakt en hebben ze op de meest afgelegen stukken strand van Nederland gebivakkeerd. Ze laten zien dat het strand niet alleen een kuuroord is voor zonaanbidders, maar vooral een heel dynamisch gebied waar de natuurlijke elementen en menselijke invloeden - soms strijdend, soms verzoenend - vorm aan geven. Dit doen ze met een selectie van hun mooiste foto’s en het delen van persoonlijke belevenissen. 

  • Fotografen: Jan & Mart Smit
  • Fotografen: Jan & Mart Smit
  • Fotografen: Jan & Mart Smit
  • Fotografen: Jan & Mart Smit

Bestel tickets voor deze Activiteit

Dinsdag 18 april, 13:30

Bestel direct
Toon alle tickets