Logo One Planet
Dansen tijdens een pauze van het 19e Komsomol-congres (Foto: Wikimedia, RIA Novosti archive, image #535377 / Boris Kaufman / CC-BY-SA 3.0)
Dansen tijdens een pauze van het 19e Komsomol-congres (Foto: Wikimedia, RIA Novosti archive, image #535377 / Boris Kaufman / CC-BY-SA 3.0)

Jong zijn in Rusland

van de jonge tsaar Peter tot de jeugd van de laatste 40 jaar

Activiteit | 3 oktober 2023

Audiovisuele presentatie door slavist en historicus Araik Gingnagel.

Hoe is het om op te groeien in het grootste land ter wereld? Is dit door de eeuwen veranderd? De jonge tsaar Peter de Grote kwam naar Nederland om te leren van Westerse gebruiken; andere Russen keren het Westen nu de rug toe. Welke rol speelt de jeugd in de laatste veertig jaar van Rusland?
Aan de hand van een handvol uitzonderlijke en doodgewone levens hoopt net-afgestudeerd historicus Araik Gingnagel deze vragen te beantwoorden. Zijn verhaal wordt ondersteund met bijzondere foto’s, filmfragmenten, poëzie en muziek. Ook krijgen jullie een korte introductie tot de Russische taal. Een cultuur-historische lezing over autoritaire tsaren en avant-gardisten, oppositie en oorlog, Dekabristen en Dostojevski, punkers en pioniers.

Araik Gingnagel studeerde Russische en Slavische talen en Geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam. Hij is recentelijk afgestudeerd met een scriptie over de eerste Nederlandse kennismakingen met de Oekraïense diplomatie tussen 1914 en 1921.

  • Studenten bij USSR Komsomol Bouw (Foto: Wikimedia, RIA Novosti archive, image #818019 / Boris Kavashkin / CC-BY-SA 3.0)
  • Russische postzegel van Viktor Tsoi (Foto: Wikimedia, processed by Andrei Sdobnikov)

Bestel tickets voor deze Activiteit

Toon alle tickets