Logo One Planet

De wereld op zijn COP

Activiteit | 3 december 2023 - 17 december 2023

Heb jij het in je om internationale onderhandelaar voor het klimaat te zijn? Kom dan op zondag 3, 10 of 17 december naar Museon-Omniversum en doe mee aan de workshop “De wereld op zijn COP”.

De workshop sluit aan op de internationale klimaattop COP28 die van 30 november tot en met 12 december plaatsvindt in de Verenigde Arabische Emiraten. Met het programma wil Museon-Omniversum kinderen (en hun ouders) betrekken bij de klimaattop, hen kennis laten maken met internationale samenwerking rondom klimaatverandering, en inzicht geven in het proces om tot internationale afspraken te komen.

Bezoekende kinderen kunnen zich op de dag zelf inschrijven voor een workshop van 45 minuten. De workshops vinden plaats in de VN-zaal en zijn bedoeld voor kinderen van circa 10 – 13 jaar oud (vanaf groep 6 van de basisschool). Tijdens het programma kruipen de deelnemers in de huid van internationale onderhandelaars bij de klimaattop. Ze onderhandelen over maatregelen tegen (de impact van) klimaatverandering en komen samen tot een slotverklaring. De deelnemers krijgen na afloop informatie mee over de Verenigde Naties, de klimaattop, en wat je zelf kunt doen om bij te dragen aan een duurzame toekomst.

Voor wie: Kinderen van ca. 10-13 jaar
Wanneer: 3, 10, 17 december, 13:30 en 14:45 uur
Duur: 45 min
Waar:
museum VN-zaal
Inschrijven
op de dag zelf bij de balie